субота, 24 серпня 2024 р.

Клас-форум

Чи потрібен вашому класу форум? Так, так, "клас-форум".
У Фейсбуці, Інстаграмі, Телеграмі, Вайбері, ТікТоці тощо...
Як потрібен, то тоді поговоримо про це: навіщо, як краще, на якій платформі?
Але то вже потім, як будемо знати, що він нам таки потрібен.
А як не потрібен, то і говорити ж нема про що.
Голосувати, звісно, запрошуємо @всіх.


Це питання було поставлено на голосування про різних форумах в трьох містах. Невеличких, щоб компактно можна було побачити і порівняти. Ви вже здогадались? Так, згідно з назвою: Вараш, Нова Одеса, Долинська.

А чи це самоврядування? А що ж ще! В первісному автентичному форматі: давньогрецька агора, на якій кожен може сказати своє слово, кожного почують всі і кожен одержить відповідь від загалу. Хоч, звісно, персоналізовану. А як же інакше? То, бачте, без форуму (чи агори) яке ж в класі може бути самоврядування? О, це не риторика, це конкретне питання, на яке ми маємо конкретну відповідь: як не буде сучасного, відповідного до концепції Нової української школи, то буде старе, радянське. Або ніякого? Як думаєте? Ну а ми рушаємо далі.

Втім, далі поки що нема чого писати... Але обов'язково буде: в двох форумах по двоє (відтак четверо) колег сказали: треба мати форум. Ну то процес пішов? Побачимо. (Були такі сподівання, не справдились). 

Треба сказати, що уваги до запрошень, де вони потрапили в форуми закладів освіти (на сторінки) чи місцеві форуми (групи), мало. А буває і так: 


І четверо колег, що згодні з тим, що таки має бути в кожному класі власний форум, вони до розмови не долучились, хоч сім переглядів при цьому тексті з'явились. Відтак процес загальмував. А тепер знов рушає.

За перший день 30 переглядів і нова ідея: а як ті, хто читає, зацікавився, теж захоче проголосувати? Будь ласка. Ну і поговоримо в тій компанії.

До речі, знайшовсь один форум в Телеграмі:


Мабуть, таке виключення суттєво підкреслило початкову тезу: ну нема...

І після 86 переглядів цього тексту в різних спільнотах ситуація не змінилась: ніхто про це говорити серйозно не хоче, згадують Телеграм чи Вайбер-спільноти батьків, лайки ставлять але не більше. То нема, нема в нашій країні жодного клас-форуму


Немає коментарів:

Дописати коментар

Не вагайтесь - пишіть, для нас це важливо.